![Złota owsianka z malinami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/10/10134937/Owsianka-z-kurkuma.jpg)
Złota owsianka z malinami
Czujesz, że łapie Cię przeziębienie? A może masz ochotę na słodkie śniadanie, które dostarczy Ci mocy korzystnych dla zdrowia przeciwutleniaczy? Nasza złota owsianka z malinami sprawdzi się perfekcyjnie! Swój niezwykły kolor zawdzięcza ona dodatkowi kurkumy, która uznawana jest za jedną z najzdrowszych przypraw (a wszystko ze względu na wysoką zawartość antyoksydacyjnej kurkuminy). Ale to nie koniec zalet tego prostego śniadania! Bo poza kurkumą znajdziesz tu także cynamon, maliny i imbir, czyli kolejne superźródła przeciwutleniaczy. Dzięki temu owsianka jest aromatyczna, wyrazista i po prostu bardzo zdrowa. Smacznego!
![Złota owsianka z malinami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/10/10134923/owsianka-z-kurk.png)
Kategorie
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
1
|
szklanka mleka 1,5%
250 g
|
0,5
|
łyżeczki kurkumy
1 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
0,5
|
łyżeczki imbiru
1 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
100 g
|
malin
|
30 g
|
płatków migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko przelewamy do rondelka. Następnie do mleka dodajemy kurkumę, cynamon, imbir i erytrol.
Płatki gotujemy w mleku do miękkości. Płatki możemy zalać gorącym mlekiem i pozostawić, aż płatki zmiękną.
Gotowe płatki podajemy z owocami i migdałami.