Deser z mrożoną brzoskwinią

Deser z mrożoną brzoskwinią

Pyszny, prosty i cudownie oryginalny: taki jest nasz deser z mrożoną brzoskwinią. Do jego przygotowania wystarczą Ci 4 składniki: w tym klucz programu, czyli starta mrożona brzoskwinia oraz chrupiące pistacje. Dlaczego warto? Cóż: z takim deserem niezapomniane doznania smakowe i orzeźwienie gwarantowane. To też świetna opcja na imprezę – a ten słodki posiłek od pierwszego kęsa zachwyci Twoich gości idealną kompozycją smaków i tekstur. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Deser z mrożoną brzoskwinią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

396 kcal Kalorie
13 g Białko
26 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
77 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania jogurtu greckiego
200 g
1
sztuka brzoskwinii
90 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
20 g
 pistacji

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

396 kcal Kalorie
13 g Białko
26 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
77 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Brzoskwinię wkładamy do zamrażarki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

2

Jogurt grecki wykładamy do miseczki.

3

Do jogurtu ścieramy brzoskwinię (na tarce o grubych oczkach).

4

Polewamy syropem klonowym i posypujemy posiekanymi pistacjami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.