
Wegetariańskie paszteciki z kapustą, soczewicą i pieczarkami
Uszka, krokiety, paszteciki…spośród wszystkich dodatków zwyczajowo podawanych z barszczem, to właśnie paszteciki mają najbardziej wszechstronne zastosowanie – świetnie sprawdzą się one bowiem zarówno jako dodatek do zupy, jak i “samodzielna” przekąska. Jeżeli lubisz te wytrawne wypieki, koniecznie wypróbuj nasz przepis na wegetariańskie paszteciki z kapustą, soczewicą i pieczarkami i podaj je z wybraną zupą, zabierz do pracy lub w podróż – wybór należy do Ciebie!

Kategorie


Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i pieczarki. Do zarumienionych warzyw dodajemy ugotowaną soczewicę, kapustę kiszoną, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, sos sojowy i majeranek. Dokładnie mieszamy.
Pół zawartości patelni przekładamy do naczynia, blendujemy i ponownie przelewamy na patelnię. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Rozwijamy ciasto, smarujemy masą, zwijamy w rulon i kroimy na 1,5 cm kawałki.
Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, w trybie góra dół przez 25-30 minut.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
