Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Wegańskie placuszki czekoladowe

Wegańskie placuszki czekoladowe

Słodkie ciasto + rozpływająca się w ustach czekolada? Jeśli na samą myśl cieknie Ci ślinka, koniecznie wypróbuj nasz przepis na wegańskie placuszki czekoladowe! Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie 15 minut – i już możesz cieszyć symfonią cudownych doznań smakowych. Smacznego!

 

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)
Wegańskie placuszki czekoladowe
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

465 kcal Kalorie
20 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
314 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
3
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
5
łyżek mąki pszennej
60 g
1
szklanka mleka roślinnego
250 g
0,3
opakowania jogurtu roślinnego
40 g
3
łyżki odżywki białkowej
30 g
0,3
sztuki czekolady gorzkiej
30 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
0,5
łyżki soku z limonki
3 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
99,95 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

465 kcal Kalorie
20 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
314 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Czekoladę drobno siekamy.

2

Wszystkie składniki na placuszki dokładnie mieszamy.

3

Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem. Ciasto nakładamy małymi porcjami, pozostawiając odstępy między placuszkami. Zmniejszamy moc palnika, smażymy do ścięcia smażonej strony, nie poruszając patelnią. Placuszki przewracamy na drugą stronę przy pomocy płaskiej łopatki i smażymy drugą stronę do zarumienienia.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.