
Wegańskie naleśniki z jabłkami
Jeżeli zastanawiasz się jak przygotować idealne, wegańskie naleśniki z jabłkami to ten przepis jest dla Ciebie! Nie tylko nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, ale jest oparty o bogatą w błonnik i składniki odżywcze mąkę pełnoziarnistą. Zamiast cukru proponujemy ksylitol, którego dodatek zapewnia słodki smak, nie dostarczając jednocześnie nadmiaru pustych kalorii.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko, mąkę, sól i olej, łączymy ze sobą. Smażymy naleśniki.
Jabłka ścieramy na tarce. Do startych jabłek dodajemy ksylitol i podgrzewamy w rondelku przez 7 minut.
Usmażone naleśniki przekładamy jabłkami, składamy lub zawijamy wedle upodobania.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
