Wegańskie naleśniki z jabłkami

Wegańskie naleśniki z jabłkami

Jeżeli zastanawiasz się jak przygotować idealne, wegańskie naleśniki z jabłkami to ten przepis jest dla Ciebie! Nie tylko nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, ale jest oparty o bogatą w błonnik i składniki odżywcze mąkę pełnoziarnistą. Zamiast cukru proponujemy ksylitol, którego dodatek zapewnia słodki smak, nie dostarczając jednocześnie nadmiaru pustych kalorii.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,96/5
(z 24 ocen)
Wegańskie naleśniki z jabłkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

489 kcal Kalorie
9 g Białko
9 g Tłuszcze
100 g Węglowodany
157 mg Sód
16 g Błonnik

Składniki
0,5
szklanki mleka roślinnego
130 g
7
łyżek mąki pełnoziarnistej
70 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
2
sztuki jabłek
300 g
3
łyżeczki erytrolu
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

489 kcal Kalorie
9 g Białko
9 g Tłuszcze
100 g Węglowodany
157 mg Sód
16 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko, mąkę, sól i olej, łączymy ze sobą. Smażymy naleśniki.

2

Jabłka ścieramy na tarce. Do startych jabłek dodajemy erytrol i podgrzewamy w rondelku przez 7 minut.

3

Usmażone naleśniki przekładamy jabłkami, składamy lub zawijamy wedle upodobania.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?