Wegańskie naleśniki z jabłkami
Jeżeli zastanawiasz się jak przygotować idealne, wegańskie naleśniki z jabłkami to ten przepis jest dla Ciebie! Nie tylko nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, ale jest oparty o bogatą w błonnik i składniki odżywcze mąkę pełnoziarnistą. Zamiast cukru proponujemy ksylitol, którego dodatek zapewnia słodki smak, nie dostarczając jednocześnie nadmiaru pustych kalorii.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
szklanki mleka roślinnego
130 g
|
7
|
łyżek mąki pełnoziarnistej
70 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
2
|
sztuki jabłek
300 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko, mąkę, sól i olej, łączymy ze sobą. Smażymy naleśniki.
Jabłka ścieramy na tarce. Do startych jabłek dodajemy erytrol i podgrzewamy w rondelku przez 7 minut.
Usmażone naleśniki przekładamy jabłkami, składamy lub zawijamy wedle upodobania.
Smacznego!