Wegańska szakszuka z tofu i ciecierzycą
Tylko dla podopiecznych

Wegańska szakszuka z tofu i ciecierzycą

Czy szakszukę można przygotować…bez jajek? Jak najbardziej! A dowodem jest nasz przepis, czyli wegańska szakszuka z tofu i ciecierzycą. Wystarczy, że jajka zastąpisz tofu, a całość odpowiednio doprawisz i podasz w towarzystwie ciecierzycy oraz pomidorowego sosu. Tak przygotowana szakszuka dostarcza mnóstwa likopen, żelaza, białka oraz wapnia. I jest świetnym pomysłem na zdrowe śniadanie albo kolację. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wegańska szakszuka z tofu i ciecierzycą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.