Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Wegańska kanapka z pastą a la makrelową

Wegańska kanapka z pastą a la makrelową

Znudziły Ci się tradycyjne pasty kanapkowe? Koniecznie wypróbuj nasz przepis – wegańska kanapka z pastą a la makrelową. Rolę makreli zastępuje w paście wędzone tofu z dodatkiem nori, musztardy i sosu sojowego, które nadają jej rybny posmak. Kremowa pasta idealnie smakuje z żytnim chlebem razowym, pomidorem i ogórkiem małosolnym. Kanapka sprawdzi się świetnie nie tylko w diecie wege – jesteśmy pewni, że zachwyceni nią będą także najbardziej wybredni mięsożercy. Koniecznie wypróbuj, smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wegańska kanapka z pastą a la makrelową
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

374 kcal Kalorie
17 g Białko
18 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
862 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki

Pasta:

1
opakowanie tofu wędzonego
180 g
1
listek nori
2,5 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Do podania:

4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
sztuka pomidora
160 g
2
sztuki ogórka małosolnego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

374 kcal Kalorie
17 g Białko
18 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
862 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tofu dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.

2

Dodajemy olej, sos sojowy, sól, pieprz, musztardę i pokruszone nori. Miksujemy na gładką masę.

3

Pieczywo smarujemy pastą. Podajemy z kawałkami warzyw.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.