Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Wegańska feta z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

10 min
Czas przygotowania
250 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wegańska feta z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

560 kcal Kalorie
23 g Białko
38 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
2436 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu
180 g
6
łyżek soku z ogórków
90 g
3
łyżeczki oliwy
15 g
2,5
sztuki oliwek
100 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
1
łyżka platków drożdzowych
5 g
13
łyżek soku z cytryny
78 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
sztuka cebuli czerwonej
80 g
8
szczypt soli
2 g
8
szczypt pieprzu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

560 kcal Kalorie
23 g Białko
38 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
2436 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tofu naturalne kroimy w kostkę.

2

Przygotowujemy zalewę z soku z ogórków, soku z cytryn, oliwy oraz 1 łyżeczki soli, pieprzu, oregano, płatków drożdżowych. Całość dobrze mieszamy i umieszczamy tofu w zalewie. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny.

3

Pomidorki kroimy na pół, oliwki w plasterki, a cebulkę w plastry.

4

Odcedzamy tofu i mieszamy ze sobą wszystkie składniki i skrapiamy zalewą.

5

Gotową sałatkę wykładamy na talerz.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?