
Wegańska feta z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
560
kcal
Kalorie
23
g
Białko
38
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
2436
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie tofu
180 g
|
6
|
łyżek soku z ogórków
90 g
|
3
|
łyżeczki oliwy
15 g
|
2,5
|
sztuki oliwek
100 g
|
15
|
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
|
1
|
łyżka platków drożdzowych
5 g
|
13
|
łyżek soku z cytryny
78 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
1
|
sztuka cebuli czerwonej
80 g
|
8
|
szczypt soli
2 g
|
8
|
szczypt pieprzu
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
560
kcal
Kalorie
23
g
Białko
38
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
2436
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Tofu naturalne kroimy w kostkę.
2
Przygotowujemy zalewę z soku z ogórków, soku z cytryn, oliwy oraz 1 łyżeczki soli, pieprzu, oregano, płatków drożdżowych. Całość dobrze mieszamy i umieszczamy tofu w zalewie. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
3
Pomidorki kroimy na pół, oliwki w plasterki, a cebulkę w plastry.
4
Odcedzamy tofu i mieszamy ze sobą wszystkie składniki i skrapiamy zalewą.
5
Gotową sałatkę wykładamy na talerz.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
