Warzywna pasta z tuńczyka
Co na kanapkę? Klasyczne wybory to wędlina, ser, pasztet…jeśli masz jednak ochotę na coś nieco bardziej oryginalnego, to jesteś w dobrym miejscu. Warzywna pasta z tuńczyka to idealny i prosty pomysł na dodatek do kanapek, który nie tylko świetnie smakuje, ale dostarcza także mnóstwa wartościowych składników odżywczych. Jakich? Między innymi witaminy C, beta-karotenu, czy kwasów omega-3. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
opakowania tuńczyka w sosie własnym
240 g
|
1
|
łodyga selera naciowego
45 g
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka papryki żółtej
170 g
|
1
|
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
|
1
|
łyżka ketchupu
20 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
4
|
łyżki soku z cytryny
24 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, a świeżą kolendrę siekamy. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do reszty warzyw.
Tuńczyka odsączamy i dodajemy do warzyw razem z jogurtem, ketchupem, musztardą i sokiem z cytryny.
Całość mieszamy, dodajemy do smaku pieprz oraz sól i układamy na kanapkach.
Smacznego!