Waniliowa jaglanka z brzoskwiniami

Waniliowa jaglanka z brzoskwiniami

Najlepsza kasza na słodko? Choć większość osób odpowie „kasza manna”, my mamy inną propozycję: a jest nią kasza jaglana. Ta wytwarzana z prosa kasza nie tylko idealnie komponuje się z owocami i mlekiem, ale także dostarcza mnóstwa żelaza, cynku, magnezu i witaminy B1. Dlatego nie czekaj – waniliowa jaglanka z brzoskwiniami już na Ciebie czeka! Koniecznie wypróbuj i ciesz się jej lekkim smakiem i mocą wartościowych składników odżywczych. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Waniliowa jaglanka z brzoskwiniami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

497 kcal Kalorie
32 g Białko
11 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
219 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
60 g
 kaszy jaglanej
1
szklanka mleka
250 g
1
łyżka odżywki białkowej
10 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
1
łyżeczka masła
5 g
1
sztuka brzoskwini
90 g
0,5
opakowania skyra waniliowego
75 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

497 kcal Kalorie
32 g Białko
11 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
219 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy na mleku do miękkości. Wyłączamy palnik.

2

Po ugotowaniu kaszy dodajemy odżywkę białkową, skyr, erytrol oraz masło. Dokładnie mieszamy.

3

Owoce myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

4

Gotową jaglankę podajemy z owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.