Waniliowa jaglanka z brzoskwiniami
Najlepsza kasza na słodko? Choć większość osób odpowie „kasza manna”, my mamy inną propozycję: a jest nią kasza jaglana. Ta wytwarzana z prosa kasza nie tylko idealnie komponuje się z owocami i mlekiem, ale także dostarcza mnóstwa żelaza, cynku, magnezu i witaminy B1. Dlatego nie czekaj – waniliowa jaglanka z brzoskwiniami już na Ciebie czeka! Koniecznie wypróbuj i ciesz się jej lekkim smakiem i mocą wartościowych składników odżywczych. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
60 g
|
kaszy jaglanej
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
1
|
łyżka odżywki białkowej
10 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
1
|
sztuka brzoskwini
90 g
|
0,5
|
opakowania skyra waniliowego
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku do miękkości. Wyłączamy palnik.
Po ugotowaniu kaszy dodajemy odżywkę białkową, skyr, erytrol oraz masło. Dokładnie mieszamy.
Owoce myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Gotową jaglankę podajemy z owocami.