Vege krupnik

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,48/5
(z 21 ocen)
Vege krupnik
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

558 kcal Kalorie
25 g Białko
12 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
3948 mg Sód
23 g Błonnik

Składniki
1
sztuka cukinii
200 g
1
opakowanie ciecierzycy w puszce
240 g
0,5
szklanki kaszy jęczmiennej
100 g
1
sztuka papryki
170 g
2
sztuki marchewki
90 g
6
szklanek bulionu
1500 g
4
szklanki wody
1000 g
1
sztuka pietruszki
50 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
2
łyżeczki koperku
8 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

558 kcal Kalorie
25 g Białko
12 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
3948 mg Sód
23 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną marchew, cebulę, pietruszkę i czosnek przez 4 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę, podsmażamy jeszcze przez 3 minuty

2

Wlewamy bulion oraz wodę, gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy kaszę oraz odsączoną ciecierzycę

3

Gotujemy przez 10-13 minut aż kasza będzie gotowa. Na koniec posypujemu posiekanymi ziołami i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?