
Vege krupnik

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
558
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
81
g
Węglowodany
3948
mg
Sód
23
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
opakowanie ciecierzycy w puszce
240 g
|
0,5
|
szklanki kaszy jęczmiennej
100 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
2
|
sztuki marchewki
90 g
|
6
|
szklanek bulionu
1500 g
|
4
|
szklanki wody
1000 g
|
1
|
sztuka pietruszki
50 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
558
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
81
g
Węglowodany
3948
mg
Sód
23
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną marchew, cebulę, pietruszkę i czosnek przez 4 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę, podsmażamy jeszcze przez 3 minuty
2
Wlewamy bulion oraz wodę, gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy kaszę oraz odsączoną ciecierzycę
3
Gotujemy przez 10-13 minut aż kasza będzie gotowa. Na koniec posypujemu posiekanymi ziołami i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
