
Twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem
Ryba na śniadanie? Jak najbardziej — o ile masz dobry przepis! A jeśli brakuje Ci pomysłu, koniecznie wypróbuj nasz twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem. Dlaczego warto? Poza pysznymi wrażeniami smakowymi, taki posiłek dostarczy Ci kwasów omega-3, wapnia i witamin z grupy B. Smacznego!

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie twarogu
250 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
150 g
|
makreli wedzonej
|
4
|
sztuki ogórków kiszonych
200 g
|
4
|
kromki chleba zytniego razowego
120 g
|
1
|
garść szpinaku
25 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makrelę, obieramy ze skóry i ości.
Pora siekamy w drobne paski, ogórka kiszonego w plastry.
Do miski przekładamy twarożek, dodajemy obraną rybę, posiekanego pora i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem.
Pastę podajemy z pieczywem, świeżym szpinakiem i ogórkiem kiszonym.Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
