Tosty francuskie z ricottą, porzeczką i pistacjami

Tosty francuskie z ricottą, porzeczką i pistacjami

Lubisz słodkie śniadania? Mamy dla Ciebie propozycję, której nie powstydziłaby się nawet najlepsza restauracja. Nasz przepis na tosty francuskie z ricottą, porzeczką i pistacjami to cudowne połączenie smaków, kolorów i tekstur, któremu trudno się oprzeć. Znajdziesz tu bazę pod postacią rozpływającego się w ustach pieczywa smażonego z jajkiem, mlekiem oraz miodem i pyszne dodatki. A konkretnie: kremową, lekką niczym chmurka ricottę, kwaskowate czerwone porzeczki i chrupiące pistacje. Nie czekaj – wypróbuj!

15 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Tosty francuskie z ricottą, porzeczką i pistacjami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

616 kcal Kalorie
31 g Białko
26 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
526 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba tostowego
60 g
1
sztuka jaja kurzego
56 g
0,2
szklanki mleka
50 g
1
łyżeczka miodu
12 g
4
łyżki ricotty
80 g
1
łyżka odżywki białkowej
10 g
15 g
 orzechów pistacjowych
100 g
 porzeczek czerwonych
1
łyżeczka erytrolu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

616 kcal Kalorie
31 g Białko
26 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
526 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W głębokim talerzu rozkłócamy jajko z mlekiem i miodem.

2

Kromki pieczywa obtaczamy w jajku i podsmażamy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia.

3

W garnuszku umieszczamy owoce. Opcjonalnie dodajemy erytrol. Całość gotujemy do czasu, aż owoce się rozpadną.

4

Tosty smarujemy ricottą wymieszaną z odżywką białkową, nakładamy sos owocowy i całość posypujemy pistacjami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.