Tortilla z sałatką po grecku i halloumi
Jak wyglądałaby fuzja kuchni meksykańskiej z kuchnią grecką? Odpowiedź na to pytanie da Ci nasza tortilla z sałatką po grecku i halloumi. Klasyczne pieczywo z Meksyku łączy się w niej z pochodzącą z Grecji sałatką i cypryjskim serem wytwarzanym z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. Gwarantujemy, że takie połączenie smaków jest absolutnie pyszne. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
plaster sera halloumi
220 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
13
|
sztuk oliwek zielonych
39 g
|
2
|
sztuki tortilli pełnoziarnistych
120 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
50 g
|
miksu sałat
|
4
|
łyżki serka śmietankowego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Warzywa: ogórka, paprykę, cebulę, pomidora i oliwki kroimy na kawałki.
Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni.
Serek śmietankowy mieszamy z oregano.
Tortillę smarujemy serkiem śmietankowym, układamy sałatę, wszystkie warzywa, ser, posypujemy oregano i zawijamy. Smacznego!