Tortilla z łososiem, szpinakiem i serkiem śmietankowym
Tortilla z łososiem, szpinakiem i serkiem śmietankowym to danie wielozadaniowe. Możesz ją zabrać do pracy, zjeść w domu albo…przygotować na imprezę! Pokrojona na kawałki świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska na każdego rodzaju przyjęciu. Ostrzegamy: Twoi goście będą Cię błagać o przepis, a tortilla zniknie ze stołu ekspresowo. ;)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
431
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
1086
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
24 g
|
50 g
|
szpinaku
|
50 g
|
łososia wędzonego
|
0,2
|
sztuki sera mozzarella
30 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
431
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
1086
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Tortillę smarujemy serkiem śmietankowym.
2
Układamy szpinak, łososia i ser mozzarella.
3
Dodajemy ogórka pokrojonego w plastry. Możemy skropić sokiem z cytryny.
4
Zawijamy i zjadamy. Smacznego!