Tortilla z jajecznicą
Jajecznicę możesz podać z chlebem, bułką, bajglem…albo tortillą! Jeśli masz ochotę na kreatywną wersję tego klasycznego śniadania, nasza tortilla z jajecznicą jest właśnie dla Ciebie. Takie śniadanie rodem z fast foodu ze „złotymi łukami” w logo ma same zalety: świetnie smakuje i syci, a i to nie koniec. Bo dodatek świeżych warzyw sprawia, że takie danie staje się świetnym źródłem witaminy C, beta-karotenu i folianów. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
551
kcal
Kalorie
24
g
Białko
32
g
Tłuszcze
42
g
Węglowodany
587
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
2
|
sztuki jajka
112 g
|
2
|
łyżki serka
50 g
|
25 g
|
szpinaku
|
0,5
|
sztuki papryki
85 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,2
|
łyżeczki papryki
0,5 g
|
1
|
sztuka tortilli
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
551
kcal
Kalorie
24
g
Białko
32
g
Tłuszcze
42
g
Węglowodany
587
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy jajecznicę. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką (opcjonalnie).
2
Tortillę smarujemy serkiem, nakładamy szpinak, pokrojoną paprykę i jajecznicę. Zawijamy w rulon. Smacznego!