Tofu z srirachą i salsą mango
Tylko dla podopiecznych

Tofu z srirachą i salsą mango

Lubisz egzotyczne smaki? Postaw na tofu z srirachą i salsą mango, czyli przepis na wegański obiad pełen wartościowych składników odżywczych. Znajdziesz tu aromatyczne tofu w marynacie na bazie oleju sezamowego, imbiru i czosnku, orzeźwiającą salsę z mango i awokado w sosie sriracha oraz delikatną komosę ryżową. Całość zachwyci Cię tropikalnym smakiem i idealnie sprawdzi się w gorące, letnie dni. To też prawdziwa bomba składników odżywczych – m.in. błonnika, beta-karotenu, wapnia, żelaza, folianów czy witaminy E. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,50/5
(z 4 ocen)
Tofu z srirachą i salsą mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.