Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Tofu w orzechowym sosie a la pad thai

Tofu w orzechowym sosie a la pad thai

Lubisz azjatyckie smaki? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na tofu w orzechowym sosie a la pad thai! Prawdziwą siłą tego posiłku jest mieszanka przypraw, syropu klonowego i masła orzechowego — to właśnie dzięki niej danie ma niepowtarzalny smak. A wartości odżywcze? Taki obiad to super źródło pełnowartościowego białka, witaminy C, beta-karotenu, żelaza i wapnia. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,77/5
(z 39 ocen)
Tofu w orzechowym sosie a la pad thai
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

546 kcal Kalorie
23 g Białko
23 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
340 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu
1
opakowanie tofu
180 g
1
sztuka marchewki
80 g
1
sztuka papryki
170 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
plaster imbiru
5 g
2
ząbki czosnku
12 g
30 g
 orzechów ziemnych
2
łyżeczki oleju
10 g
1
łyżeczka masła orzechowego
10 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
3
łyżki kiełków
45 g
3
garści świeżej kolendry
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

546 kcal Kalorie
23 g Białko
23 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
340 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji.

2

Tofu kroimy w kostkę, paprykę, marchewkę, cebulę kroimy w paski, a czosnek i imbir drobno siekamy.

3

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy imbir, czosnek i cebulę.

4

Mieszamy ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy, sok z cytryny, sos sojowy.

5

Do warzyw dodajemy tofu, marchew oraz paprykę i mieszamy.

6

Warzywa zalewamy sosem, całość posypujemy posiekaną kolendrą, kiełkami i orzechami.

7

Podajemy z ryżem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.