Szybkie placuszki bananowe z cynamonem

Szybkie placuszki bananowe z cynamonem

Potrzebujesz pomysłu na ekspresowe śniadanie? A może przyda Ci się przepis na łatwą do zabrania przekąskę do pracy? Szybkie placuszki bananowe z cynamonem sprawdzą się idealnie! Zaledwie 4 składniki, które z pewnością znajdują się w Twojej spiżarni – banan, jajko, płatki owsiane oraz cynamon i pełnowartościowy posiłek gotowy w zaledwie 5 minut. Nie czekaj – wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,80/5
(z 99 ocen)
Szybkie placuszki bananowe z cynamonem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

304 kcal Kalorie
16 g Białko
9 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
76 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

1
sztuka banana
120 g
1
sztuka jajka
56 g
3
łyżki płatków owsianych
30 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Do smażenia:

2
łyżeczki oleju
10 g

Do podania:

1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
200 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

304 kcal Kalorie
16 g Białko
9 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
76 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Składniki na ciasto do placuszków (banan, jajko, płatki i cynamon) blendujemy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Niewielkie ilości ciasta nakładamy na dobrze rozgrzaną patelnię przy pomocy łyżki. Zmniejszamy moc palnika i smażymy do ścięcia smażonej strony (możemy smażyć pod przykryciem, skróci to czas smażenia). Placuszki odwracamy przy pomocy płaskiej łopatki i smażymy do ścięcia.

3

Gotowe placuszki podajemy z jogurtem i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.