Szaszłyki z tuńczykiem
Szaszłyki z tuńczykiem to efektowne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach, szczególnie w takiej wersji – tuńczyk, pomidorki, śliwka i morela. Możemy podawać je zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
176
kcal
Kalorie
25
g
Białko
5
g
Tłuszcze
8
g
Węglowodany
49
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
świeżego tuńczyka
|
8
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
0,5
|
sztuki śliwek
15 g
|
0,7
|
sztuki moreli
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
176
kcal
Kalorie
25
g
Białko
5
g
Tłuszcze
8
g
Węglowodany
49
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
2
Tuńczyka kroimy w grubą kostkę, doprawiamy do smaku i odstawiamy na kilka minut.
3
Śliwki i morele myjemy, kroimy na pół.
4
Na drewniane patyki nabijamy na przemian kawałki ryby, pomidorki i owoce.
5
Szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Smacznego!