Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

Jesteś wege, chcesz ograniczyć mięso albo po prostu znudziły Ci się mięsne potrawy na grillu? Mamy na to sposób! Przepis na szaszłyki z kiełbasą i warzywami będzie strzałem w dziesiątkę. Roślinna kiełbaska, chrupiące warzywa i aromatyczne zioła – taka kombinacja smaków skusi nawet zażartego mięsożercę. To kolorowe danie jest nie tylko pyszne, ale zawiera też mnóstwo witaminy C, polifenoli, błonnika pokarmowego i roślinnego białka. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

565 kcal Kalorie
28 g Białko
22 g Tłuszcze
64 g Węglowodany
1059 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
2
sztuki kiełbasek roślinnych węgierskich
90 g
1
sztuka papryki czerwonej
175 g
1
sztuka cebuli czerwonej
80 g
6
sztuk pomidorków koktajlowych
120 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
2
szczypty soli
0,5 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

565 kcal Kalorie
28 g Białko
22 g Tłuszcze
64 g Węglowodany
1059 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Warzywa kroimy na kawałki i umieszczamy w misce (oprócz pomidorków). Do miski dodajemy oliwę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy.

2

Kiełbaski kroimy w talarki.

3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy kawałki kiełbasek, paprykę czerwoną, cebulę oraz pomidorki koktajlowe.

4

Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron. Szaszłyki możemy również upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół (czas pieczenia będzie podobny do czasu grillowania).

5

Gotowe szaszłyki podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.