Szaszłyki z tuńczykiem

Szaszłyki z tuńczykiem to efektowne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach, szczególnie w takiej wersji – tuńczyk, pomidorki, śliwka i morela. Możemy podawać je zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi.

5 min
30 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,00/5
(z 2 ocen)
Szaszłyki z tuńczykiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

180,3 kcal Kalorie
24,8 g Białko
5,3 g Tłuszcze
8,0 g Węglowodany
62,3 mg Sód
1,5 g Błonnik

Składniki
1
porcja świeżego tuńczyka
100 g
8
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,5
sztuki śliwek
15 g
0,5
sztuki moreli
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

180,3 kcal Kalorie
24,8 g Białko
5,3 g Tłuszcze
8,0 g Węglowodany
62,3 mg Sód
1,5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Tuńczyka myjemy, kroimy w grubą kostkę, doprawiamy do smaku i odstawiamy na kilka minut

2

Śliwki i morele myjemy kroimy na pół

3

Na drewniane patyki nabijamy na przemian mięso oraz pomidorki i owoce

4

Szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut

5

Po wyjęciu nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?