Szaszłyki z tuńczykiem

Szaszłyki z tuńczykiem

Szaszłyki z tuńczykiem to efektowne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach, szczególnie w takiej wersji – tuńczyk, pomidorki, śliwka i morela. Możemy podawać je zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 2 ocen)
Szaszłyki z tuńczykiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

176 kcal Kalorie
25 g Białko
5 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
49 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
100 g
 świeżego tuńczyka
8
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,5
sztuki śliwek
15 g
0,7
sztuki moreli
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

176 kcal Kalorie
25 g Białko
5 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
49 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Tuńczyka kroimy w grubą kostkę, doprawiamy do smaku i odstawiamy na kilka minut.

3

Śliwki i morele myjemy, kroimy na pół.

4

Na drewniane patyki nabijamy na przemian kawałki ryby, pomidorki i owoce.

5

Szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?