
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
368
kcal
Kalorie
33
g
Białko
4
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
99
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
5
porcji piersi z kurczaka
500 g
2
porcje ryżu basmati
200 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
12,5
sztuki pieczarek
250 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
szczypta soli
0,2 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
368
kcal
Kalorie
33
g
Białko
4
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
99
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Mięso kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, sól, pieprz i paprykę słodką. Odstawiamy na 5 minut
2
Paprykę kroimy na kwadratowe kawałki, cebulę w krążki
3
Na patyczki do szaszłyków nabijamy kurczaka oraz warzywa. Sosem, który pozostał z marynowania smarujemy całe szaszłyki i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach
4
W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
5
Szaszłyki podajemy z ryżem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
