Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,62/5
(z 29 ocen)
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

368 kcal Kalorie
33 g Białko
4 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
99 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
5
porcji piersi z kurczaka
500 g
2
porcje ryżu basmati
200 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
12,5
sztuki pieczarek
250 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
szczypta soli
0,2 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

368 kcal Kalorie
33 g Białko
4 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
99 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mięso kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, sól, pieprz i paprykę słodką. Odstawiamy na 5 minut

2

Paprykę kroimy na kwadratowe kawałki, cebulę w krążki

3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy kurczaka oraz warzywa. Sosem, który pozostał z marynowania smarujemy całe szaszłyki i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach

4

W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu

5

Szaszłyki podajemy z ryżem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?