Sushi bowl

Sushi bowl

Lubisz sushi? Jeśli odpowiedź na to pytanie brzmi tak, to mamy coś dla Ciebie! Nasz sushi bowl to idealny wybór dla fanów japońskiej kuchni, którzy nie mają czasu na długie stanie w kuchni. Ta wersja sushi jest nie tylko bardzo prosta w wykonaniu, ale także niezwykle bogata w składniki odżywcze. Jakie? Znajdziesz tu między innymi kwasy omega-3, witaminę E, C i beta-karoten. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,63/5
(z 40 ocen)
Sushi bowl
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

484 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1364 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu
2
sztuki rzodkiewki
30 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
0,5
sztuki papryki
85 g
50 g
 łososia wędzonego
1
łyżka majonezu
25 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
łyżeczka sezamu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

484 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1364 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy.

2

Rzodkiewkę i ogórka myjemy, kroimy na cienkie plastry. Paprykę kroimy w słupki.

3

Majonez mieszamy z sosem sojowym.

4

Na dno miseczki wykładamy ryż, na niego warzywa, łososia i sos, posypujemy sezamem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.