Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Stir-fry z indykiem, szpinakiem i fasolką

Stir-fry z indykiem, szpinakiem i fasolką

Szukasz pomysłu na ekspresowy, pyszny obiad? Postaw na nasz przepis – stir-fry z indykiem, szpinakiem i fasolką! To proste danie łączy w sobie ryż i smażone dodatki – soczyste mięso z indyka, delikatny szpinak i orzeźwiającą fasolkę szparagową. Całość dopełniają wyraziste przyprawy (czosnek, cebula, papryka ostra), sos sojowy i wisienka na torcie – pełna witaminy C natka pietruszki. Koniecznie wypróbuj i ciesz się pełnowartościowym obiadem, który nie wymaga godzin spędzonych w kuchni. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Stir-fry z indykiem, szpinakiem i fasolką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

512 kcal Kalorie
37 g Białko
12 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
4208 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu basmati
150 g
 mięsa mielonego z indyka
100 g
 fasolki szparagowej
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
25 g
 szpinaku
1,5
łyżki sosu sojowego
15 g
0,5
łyżeczki papryki ostrej suszonej
1,5 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

512 kcal Kalorie
37 g Białko
12 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
4208 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Z fasolki szparagowej obcinamy końcówki i przekładamy do garnka. Zalewamy fasolkę wodą do ok. 2 cm ponad poziom warzyw i gotujemy do momentu, aż będzie al dente przez ok. 8 minut.

3

Cebulę i czosnek drobno siekamy.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę i czosnek, następnie podsmażamy przez ok. minutę. Dodajemy mięso mielone i fasolkę szparagową, podsmażamy całość przez kilka minut, aż mięso będzie gotowe. Pod koniec dodajemy szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę, do zmniejszenia objętości szpinaku. Doprawiamy sosem sojowym i papryką ostrą wedle uznania.

5

Na talerzu układamy ryż oraz mięso z fasolką. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.