Spaghetti z wegańskim mięsem mielonym
Spaghetti z gotowców i to jeszcze w 100% roślinnej wersji? Bardzo proszę! Wystarczy, że wypróbujesz nasz przepis na spaghetti z wegańskim mięsem mielonym, a przekonasz się, jakie to proste. Takie danie jest super alternatywą dla klasycznego makaronu z mielonym mięsem: i sprawdzi się zarówno w diecie dorosłych, jak i dzieci. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
makaronu
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
2
|
łodygi selera
90 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
1
|
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
|
0,5
|
łyżeczki tymianku
1,5 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
opakowanie mięsa wegańskiego
180 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg instrukcji na opanowaniu.
Warzywa obieramy, cebulę i selera siekamy w drobną kostkę, marchew ścieramy na grubych oczkach lub drobno siekamy.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanej oliwie, możemy je dusić pod przykryciem, aby szybciej zmiękły.
Dodajemy sos sojowy, tymianek i pomidory, gotujemy do czasu, aż sos delikatnie zgęstnieje.
Dodajemy wegańskie mięso i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Sos podajemy z makaronem.