Sorbet mango-marakuja
Uwielbiasz lody? My także! Dowodem na to jest przepis na sorbet mango-marakuja, który idealnie ochłodzi w upalne dni, a także zaspokoi Twoją chęć na słodkie. W naszej wersji cukier zastąpiliśmy erytrolem, co zmniejsza kaloryczność deseru. Ten orzeźwiający, lekko kwaśny i pyszny sorbet to prostota wykonania. Wystarczy zblendować wszystkie składniki, zamrozić i egzotyczny deser gotowy. Smacznego!
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
mango
|
3
|
sztuki marakui
90 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
0,4
|
szklanki wody
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Obrane owoce umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy na gładką masę razem z wodą i sokiem z limonki. Gdyby konsystencja lodów była zbyt gęsta, możemy dolać stopniowo wodę podczas blendowania. Dosładzamy erytrolem do smaku.
Gotowy sorbet przelewamy do pojemnika do mrożenia i wkładamy do zamrażarki na ok. 4-6 h, najlepiej pozostawić na całą noc.