Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą

Czy wiesz, że domowe lody mają potencjał, aby stać się prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki? Nasze lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą są na to dowodem! Idealna równowaga między słodkim i słonym, prosty skład i solidna dawka ochłody to perfekcyjne połączenie na gorące letnie dni. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
185 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

202 kcal Kalorie
11 g Białko
11 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
94 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
12,5
opakowania jogurtu greckiego
250 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
1
łyżeczka miodu
12 g
2,5
łyżki odżywki białkowej
20 g
1
sztuka banan (świeży lub mrożony)
120 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

202 kcal Kalorie
11 g Białko
11 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
94 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W naczyniu blendera umieszczamy jogurt, masło orzechowe, miód, odżywkę białkową, banana i szczyptę soli. Blendujemy na gładką masę.

2

Masę przelewamy do foremek i zamrażamy około 3 godziny.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?