
Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Omlet to pożywne danie śniadaniowe, którego sposób podania ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Podany poniżej przepis na omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to klasyczna wersja tego kultowego posiłku, o pełnowartościowym składzie i perfekcyjnym połączeniu wyrazistego smaku łososia, z kwaskowatymi warzywami. Idealnie sprawdzi się również jako kolacja lub wytrawny podwieczorek!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
łososia wędzonego
|
25 g
|
szpinaku
|
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
8
|
sztuk pomidorków koktajlowych
160 g
|
1
|
łyżeczka oleju
5 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka mieszamy ze sobą i dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Na patelni podgrzewamy na oleju połówki pomidorków, szpinak i łososia.
Na patelnię wlewamy jajka i podgrzewamy, po około 2 minutach przekręcamy omlet na drugą stronę i podgrzewamy przez kolejne 2 minuty.
Omlet przekładamy na talerz.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
