Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Omlet to pożywne danie śniadaniowe, którego sposób podania ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Podany poniżej przepis na omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to klasyczna wersja tego kultowego posiłku, o pełnowartościowym składzie i perfekcyjnym połączeniu wyrazistego smaku łososia, z kwaskowatymi warzywami. Idealnie sprawdzi się również jako kolacja lub wytrawny podwieczorek!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Low fodmap Low fodmap
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

392 kcal Kalorie
33 g Białko
25 g Tłuszcze
7 g Węglowodany
981 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
50 g
 łososia wędzonego
25 g
 szpinaku
3
sztuki jajek kurzych
168 g
8
sztuk pomidorków koktajlowych
160 g
1
łyżeczka oleju
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

392 kcal Kalorie
33 g Białko
25 g Tłuszcze
7 g Węglowodany
981 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka mieszamy ze sobą i dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

2

Na patelni podgrzewamy na oleju połówki pomidorków, szpinak i łososia.

3

Na patelnię wlewamy jajka i podgrzewamy, po około 2 minutach przekręcamy omlet na drugą stronę i podgrzewamy przez kolejne 2 minuty.

4

Omlet przekładamy na talerz.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?