Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi
Płatki kukurydziane? Mogą być elementem zdrowej diety! Wystarczy kierować się regułą 80/20 – a dowodem niech będzie nasz przepis na smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi. Znajdziesz tu źródło pełnowartościowego białka (Skyr), tłuszczu (masło orzechowe), a do tego moc świeżych owoców pełnych witamin i przeciwutleniaczy: czyli soczyste borówki, słodkiego banana i kwaskowate maliny. Całość dopełniają jeszcze chrupiące płatki kukurydziane. Efekt? Moc energii na dobry początek dnia!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
515
kcal
Kalorie
27
g
Białko
12
g
Tłuszcze
86
g
Węglowodany
394
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
100 g
|
malin
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
Do podania: |
|
6
|
łyżek płatków kukurydzianych
24 g
|
100 g
|
borówek
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
515
kcal
Kalorie
27
g
Białko
12
g
Tłuszcze
86
g
Węglowodany
394
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
W misce blendujemy skyr, banana, maliny i masło orzechowe.
2
Podajemy z płatkami i owocami.