słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką

Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką

30 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
2
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

376.2 kcal

Kalorie

16.2 g

Białko

8.1 g

Tłuszcze

59 g

Węglowodany

851.3 mg

Sód

8.1 g

Błonnik
Składniki
1 opakowanie tofu 180 g
1 łyżka sosu sojowego 10 g
1 łyżeczka miodu 12 g
1 łyżka sosu rybnego 10 g
1 porcja ryżu jaśminowego 100 g
6 listków kapusty pekińskiej 300 g
1 plaster imbiru (2 cm) 5 g
2 ząbki ząbki czosnku 12 g
1 sztuka pora 140 g
1 sztuka marchwi 45 g
1 łyżka octu ryzowego 10 g
1 garść fasolki szparagowej 90 g
1 łyżeczka oleju 5 g
1 szczypta soli i pieprzu 0.25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

376.2

Kalorie

16.2 g

Białko

8.1 g

Tłuszcze

59 g

Węglowodany

851.3 mg

Sód

8.1 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2 Na rozgrzaną patelnię dodajemy olej, tofu pokrojone w kostkę, posiekany 1 ząbek czosnku, 1 cm posiekanego imbiru. Wszystko smażymy przez 5 minut, dodajemy pora, fasolkę szparagową i podsmażamy jeszcze 3 minuty.
3 Mieszamy ze sobą sos sojowy, miód, ocet i dodajemy do tofu, mieszamy i krótko podsmażamy.
4 Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy pokrojony imbir (1 cm), czosnek, startą marchewkę, sos rybny, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy.
5 Na talerzu podajemy ryż, tofu oraz surówkę. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować