
Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
376
kcal
Kalorie
16
g
Białko
8
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
851
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
1
porcja ryżu jaśminowego
100 g
6
listków kapusty pekińskiej
300 g
1
plaster imbiru (2 cm)
5 g
2
ząbki ząbki czosnku
12 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka marchwi
45 g
1
łyżka octu ryzowego
10 g
1
garść fasolki szparagowej
90 g
1
łyżeczka oleju
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
376
kcal
Kalorie
16
g
Białko
8
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
851
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Na rozgrzaną patelnię dodajemy olej, tofu pokrojone w kostkę, posiekany 1 ząbek czosnku, 1 cm posiekanego imbiru. Wszystko smażymy przez 5 minut, dodajemy pora, fasolkę szparagową i podsmażamy jeszcze 3 minuty.
3
Mieszamy ze sobą sos sojowy, miód, ocet i dodajemy do tofu, mieszamy i krótko podsmażamy.
4
Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy pokrojony imbir (1 cm), czosnek, startą marchewkę, sos rybny, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy.
5
Na talerzu podajemy ryż, tofu oraz surówkę.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
