Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,50/5
(z 2 ocen)
Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

385 kcal Kalorie
16 g Białko
8 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
780 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
100 g
 ryżu basmati
300 g
 kapusty pekińskiej
1
plaster imbiru (2 cm)
5 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka marchwi
80 g
1
łyżka octu ryzowego
10 g
100 g
 fasolki szparagowej
1
łyżeczka oleju
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

385 kcal Kalorie
16 g Białko
8 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
780 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na rozgrzaną patelnię dodajemy olej, tofu pokrojone w kostkę, posiekany 1 ząbek czosnku, 1 cm posiekanego imbiru. Wszystko smażymy przez 5 minut, dodajemy pora, fasolkę szparagową i podsmażamy jeszcze 3 minuty.

3

Mieszamy ze sobą sos sojowy, miód, ocet i dodajemy do tofu, mieszamy i krótko podsmażamy.

4

Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy pokrojony imbir (1 cm), czosnek, startą marchewkę, sos sojowy, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy.

5

Na talerzu podajemy ryż, tofu oraz surówkę.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?