Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Słodko-kwaśne tofu z ryżem i surówką
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

377 kcal Kalorie
16 g Białko
8 g Tłuszcze
64 g Węglowodany
765 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
1
porcja ryżu basmati
100 g
6
listków kapusty pekińskiej
300 g
1
plaster imbiru (2 cm)
5 g
2
ząbki ząbki czosnku
12 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka marchwi
45 g
1
łyżka octu ryzowego
10 g
1
garść fasolki szparagowej
90 g
1
łyżeczka oleju
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

377 kcal Kalorie
16 g Białko
8 g Tłuszcze
64 g Węglowodany
765 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na rozgrzaną patelnię dodajemy olej, tofu pokrojone w kostkę, posiekany 1 ząbek czosnku, 1 cm posiekanego imbiru. Wszystko smażymy przez 5 minut, dodajemy pora, fasolkę szparagową i podsmażamy jeszcze 3 minuty.

3

Mieszamy ze sobą sos sojowy, miód, ocet i dodajemy do tofu, mieszamy i krótko podsmażamy.

4

Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy pokrojony imbir (1 cm), czosnek, startą marchewkę, sos rybny, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy.

5

Na talerzu podajemy ryż, tofu oraz surówkę.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?