ryż smażony z warzywami i tofu

Ryż smażony z warzywami i tofu

15 min.
5 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
1
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

491.7 kcal

Kalorie

19 g

Białko

16.3 g

Tłuszcze

72 g

Węglowodany

648 mg

Sód

10.3 g

Błonnik
Składniki
0.6 opakowania tofu 100 g
2 łyżeczki oleju rzepakowego 10 g
1 sztuka marchwii 45 g
1 sztuka pora 140 g
1.5 sztuki selera naciowego 67 g
0.5 porcji ryżu 50 g
0.2 szczypty pieprzu 0.50 g
6 łyżeczek szczypiorku 30 g
1 sztuka cebuli 110 g
1 plaster imbiru (2cm) 5 g
2 ząbki czosnku 12 g
0.3 łyżeczki cynamonu mielonego 1 g
1 łyżka sosu sojowego 10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

491.7

Kalorie

19 g

Białko

16.3 g

Tłuszcze

72 g

Węglowodany

648 mg

Sód

10.3 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1 Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
2 Czosnek drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
3 Do cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojony w cienkie paski seler naciowy, pokrojoną marchew, pora w piórka, tarty imbir i pokrojone tofu. Wszystkie składniki smażymy chwilę razem, zalewamy odrobiną wody i sosem sojowym.
4 Do podsmażonych warzyw dodajemy ryż i przyprawy, całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw, krótko podsmażamy i mieszamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować