Ryż smażony z warzywami i tofu

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,56/5
(z 16 ocen)
Ryż smażony z warzywami i tofu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

486 kcal Kalorie
18 g Białko
16 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
647 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania tofu naturalnego
90 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
sztuka marchwii
45 g
1
sztuka pora
140 g
1,5
sztuki selera naciowego
67 g
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
6
łyżeczek szczypiorku
30 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
plaster imbiru (2cm)
5 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
łyżeczki cynamonu mielonego
2 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

486 kcal Kalorie
18 g Białko
16 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
647 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Czosnek drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

3

Do cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojony w cienkie paski seler naciowy, pokrojoną marchew, pora w piórka, tarty imbir i pokrojone tofu. Wszystkie składniki smażymy chwilę razem, zalewamy odrobiną wody i sosem sojowym.

4

Do podsmażonych warzyw dodajemy ryż i przyprawy, całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw, krótko podsmażamy i mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?