
Ryż smażony z warzywami i tofu

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
487
kcal
Kalorie
19
g
Białko
16
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
682
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
opakowania tofu naturalnego
90 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
sztuka marchwii
80 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
1,5
|
łodygi selera naciowego
67 g
|
50 g
|
ryżu basmati
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
6
|
łyżeczek szczypiorku
30 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
plaster imbiru (2cm)
5 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu mielonego
2 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
487
kcal
Kalorie
19
g
Białko
16
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
682
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
2
Czosnek drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
3
Do cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojony w cienkie paski seler naciowy, pokrojoną marchew, pora w piórka, tarty imbir i pokrojone tofu. Wszystkie składniki smażymy chwilę razem, zalewamy odrobiną wody i sosem sojowym.
4
Do podsmażonych warzyw dodajemy ryż i przyprawy, całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw, krótko podsmażamy i mieszamy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
