Słodkie muffiny z bananem i malinami
Masz ochotę na coś słodkiego? Owocowe babeczki z pewnością zaspokoją Twoje pragnienie. Słodkie muffiny z bananem i malinami są mięciutkie i wilgotne oraz bardzo aromatyczne. Przygotujesz je bardzo szybko, ze zdrowych składników. Możesz zebrać je ze sobą w pudełku do pracy albo podać jako deser do kawy. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
30
|
łyżek mąki
300 g
|
7
|
łyżek ksylitolu
105 g
|
0,8
|
szklanki mleka roślinnego
200 g
|
10
|
łyżeczek oleju rzepakowego
50 g
|
1,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
6 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
5
|
łyżek odżywki białkowej
50 g
|
70 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
Wszystkie składniki suche łączymy ze sobą i odstawiamy do miski.
Wszystkie składniki mokre blendujemy i wlewamy do składników suchych, krótko mieszamy i przekładamy do foremek.
Maliny i banana dodajemy do ciasta, pieczemy przez 25 minut. Smacznego!