Serek wiejski z warzywami i pieczywem

Serek wiejski z warzywami i pieczywem

Ekspresowe śniadanie albo kolacja, którą zrobisz nawet z zamkniętymi oczami. Taki właśnie jest serek wiejski z warzywami i pieczywem. Do jego przygotowania wystarczy tylko 5 składników – serek wiejski, chleb, pomidory, ogórek i awokado. Mimo tak prostego składu powstaje pełnowartościowy, sycący posiłek pełen witamin z grupy B, witaminy E, składników mineralnych i błonnika. Nic tylko cieszyć się smakiem. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Serek wiejski z warzywami i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

526 kcal Kalorie
38 g Białko
21 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
1237 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
2
kromki chleba pszennego
60 g
0,5
sztuki awokado
70 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
0,5
sztuki pomidora
80 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

526 kcal Kalorie
38 g Białko
21 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
1237 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Warzywa obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki.

2

Na pieczywie układamy awokado pokrojone w paski.

3

Serek wiejski zjadamy z kanapką i warzywami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.