Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką

Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką

Serek wiejski w wersji wytrawnej? To znamy już wszyscy. Tym razem zrób go na słodko i zacznij Swój dzień od smakowitego, słodkiego posiłku. Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką sprawdzi się doskonale w szalone poranki, kiedy długie przesiadywanie w kuchni jest ostatnią rzeczą, na jaką masz czas i ochotę.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 12 ocen)
Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

516 kcal Kalorie
30 g Białko
27 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
765 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
1
łyżeczka miodu
12 g
30 g
 orzechów włoskich
1
sztuka gruszki
130 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

516 kcal Kalorie
30 g Białko
27 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
765 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Gruszkę myjemy i kroimy w kostkę, orzechy siekamy.

2

Pokrojoną gruszkę wraz z orzechami dodajemy do serka wiejskiego, polewamy miodem i mieszamy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.