Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką
Serek wiejski w wersji wytrawnej? To znamy już wszyscy. Tym razem zrób go na słodko i zacznij Swój dzień od smakowitego, słodkiego posiłku. Serek wiejski z miodem, orzechami i gruszką sprawdzi się doskonale w szalone poranki, kiedy długie przesiadywanie w kuchni jest ostatnią rzeczą, na jaką masz czas i ochotę.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
516
kcal
Kalorie
30
g
Białko
27
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
765
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
516
kcal
Kalorie
30
g
Białko
27
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
765
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Gruszkę myjemy i kroimy w kostkę, orzechy siekamy.
2
Pokrojoną gruszkę wraz z orzechami dodajemy do serka wiejskiego, polewamy miodem i mieszamy.