Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą jagodową i płatkami owsianymi
Kto powiedział, że serek wiejski trzeba jeść zawsze na słono? Świetnie komponuje się również z owocowymi dodatkami. A jeśli trudno jest Ci się oprzeć na co dzień słodkim pokusom, to tym bardziej będzie on świetnym rozwiązaniem. Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą z jagód i płatkami owsianymi doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja — zdecydowanie przyjemnie jest zacząć i kończyć dzień takimi pysznymi słodkościami.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
472
kcal
Kalorie
32
g
Białko
19
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
792
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
1
|
łyżeczka masła orzechowego
15 g
|
3
|
łyżeczki dżemu niskosłodzonego np. jagodowego
45 g
|
3
|
łyżki płatków owsianych górskich
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
472
kcal
Kalorie
32
g
Białko
19
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
792
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Serek wiejski przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, konfiturę z jagód, i płatki owsiane. Całość mieszamy.
2
Smacznego :)