Przepisy Kat. dodatkowe
Do 5 składników
Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą jagodową i płatkami owsianymi

Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą jagodową i płatkami owsianymi
Kto powiedział, że serek wiejski trzeba jeść zawsze na słono? Świetnie komponuje się również z owocowymi dodatkami. A jeśli trudno jest Ci się oprzeć na co dzień słodkim pokusom, to tym bardziej będzie on świetnym rozwiązaniem. Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą z jagód i płatkami owsianymi doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja — zdecydowanie przyjemnie jest zacząć i kończyć dzień takimi pysznymi słodkościami.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
1
|
łyżeczka masła orzechowego
15 g
|
3
|
łyżeczki dżemu niskosłodzonego np. jagodowego
45 g
|
3
|
łyżki płatków owsianych górskich
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą w ilości dwukrotnie większej niż objętość płatków i odstawiamy na ok. 5–7 minut, aby zmiękły.
Do osobnej miseczki przekładamy serek wiejski , odżywkę białkową, masło orzechowe oraz dżem jagodowy.
Dodajemy przygotowane płatki i całość dokładnie mieszamy. Smacznego :)
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.