Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem, selerem naciowym, kukurydzą i grzankami
Nie lubisz tracić czasu w kuchni? Nasza sałatka z tuńczykiem, ogórkiem, selerem naciowym, kukurydzą i grzankami jest właśnie dla Ciebie! Ten ekspresowy przepis to super wybór zarówno dla dorosłych, jak i dzieci — i dobre źródło kwasów omega-3, białka i błonnika. Czego można chcieć więcej? Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,5
|
kromki pieczywa na grzanki
45 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
łodygi selera naciowego
90 g
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
1,4
|
łyżeczki erytrolu
7 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Chleb do grzanek kroimy w kostkę, skrapiamy połową oleju i pieczemy w rozgrzanym piekarniku, do momentu, aż będą chrupiące.
Warzywa kroimy i odcedzamy tuńczyka oraz kukurydzę.
Przygotowujemy sos: mieszamy musztardę, oliwę, sok z cytryny i erytrol.
Mieszamy wszystkie warzywa, dodajemy tuńczyka, polewamy całość sosem i posypujemy grzankami. Smacznego!