Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili
Sałatka to danie, które przygotujesz błyskawicznie, gdy dopadnie Cię głód lub przyjdą niespodziewani goście. Przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z odrobiną pikanterii. Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili zachwyca kompozycją kolorystyczną. Zawartość błonnika zapewni uczucie sytości, a wymieszanie wszystkich składników zajmie Ci zaledwie 5 minut!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
290
kcal
Kalorie
7
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
440
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
15
|
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
|
1
|
garść kolendry świeżej
4 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
2
|
łyżeczki oleju
10 g
|
2
|
łyżki sok z cytryny
12 g
|
1
|
sztuka papryczki chili
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
290
kcal
Kalorie
7
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
440
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kroimy pomidory, siekamy papryczkę chilli, cebulę, kolendrę i szczypiorek.
2
Do miski przekładamy warzywa, dodajemy odcedzoną kukurydzę. Przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Całość dokładnie mieszamy.
3
Gotową sałatkę wykładamy do miski. Smacznego!