Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Sałatka z kaszą jaglaną, jajkiem, jarmużem i awokado

Uwielbiasz sałatki, jednak nudzi cię montonia? Wypróbuj przepisy na sałatkę z kaszą jaglaną, jajkiem, jarmużem i awokado. Ta propozycja zdecydowanie wzbogaci twój organizm w dużą dawkę witamin i minerałów. Doskonale się sprawdzi jako drugie śniadanie w pracy.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,09/5
(z 23 ocen)
Sałatka z kaszą jaglaną, jajkiem, jarmużem i awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

479 kcal Kalorie
18 g Białko
24 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
200 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
1
sztuka jajka kurzego
56 g
0,5
sztuki awokado
70 g
0,5
sztuki czerwonej cebuli
40 g
59,99 g
 jarmużu
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
3
łyżeczki szczypiorku
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

479 kcal Kalorie
18 g Białko
24 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
200 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy, następnie studzimy i przekładamy do miseczki.

2

Gotujemy jajko na twardo, obieramy i kroimy na pół.

3

Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidorki kroimy na połówki, a cebulę kroimy na cienkie plasterki. Jarmuż siekamy na mniejsze kawałki.

4

Do kaszy dodajemy pokrojone warzywa.

5

Na górę kładziemy jajko.

6

Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?