Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z pesto

Sałatka z pesto

Czasem wystarczy jeden dodatek, by danie nabrało zupełnie nowego charakteru. Przykład? Nasza sałatka z pesto, czyli przepis, którego sekret tkwi w wyrazistym bazyliowym pesto, nadającym potrawie pięknego zielonego koloru i smaku, któremu trudno się oprzeć. A reszta składników? Ta prosta sałatka to moc orzeźwiających warzyw, lekko słodkie orzeszki piniowe i kremowa mozzarella. Całość idealnie dopełnia chrupiące razowe pieczywo. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,17/5
(z 18 ocen)
Sałatka z pesto
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

402 kcal Kalorie
18 g Białko
25 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
317 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
100 g
 miksu sałat
10
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
30 g
 orzechów pinii
4
łyżeczki pesto zielonego
20 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Do podania:

2
kromki chleba żytniego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

402 kcal Kalorie
18 g Białko
25 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
317 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Do miski wkładamy sałatę.

2

Dodajemy przekrojone na pół pomidorki, kawałki mozzarelli.

3

Orzechy prażymy na suchej patelni i dodajemy do sałatki.

4

W osobnej miseczce mieszamy: sól, pieprz, sok z cytryny i pesto.

5

Dodajemy do sałatki i mieszamy.

6

Podajemy z pieczywem (możemy przygotować grzanki na suchej patelni lub w piekarniku).

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.