Sałatka z nachosami

Sałatka z nachosami

Masz ochotę na nieoczywistą sałatkę? Jesteś w dobrym miejscu! Sałatka z nachosami sprawdzi się idealnie jeśli masz ochotę na meksykańską kuchnię w lżejszym wydaniu. Awokado, nasiona granatu, kukurydza, czerwona fasola… ta kolorowa sałatka to prawdziwa bomba antyoksydantów, witamin i składników mineralnych. A do tego jest prosta w przygotowaniu i niesamowicie smaczna – czego chcieć więcej? Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka z nachosami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

457 kcal Kalorie
10 g Białko
22 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
383 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
sztuka awokado
140 g
7
łyżek nasion granatu
105 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
120 g
 fasoli czerwonej konserwowej
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
75 g
 miksu sałat
0,5
opakowania nachosów
60 g

Sos:

1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

457 kcal Kalorie
10 g Białko
22 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
383 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W miseczce mieszamy składniki sosu.

2

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

3

W misce mieszamy: fasolę, kukurydzę, posiekaną cebulę, kawałki awokado, sałatę i nasiona granatu. Polewamy sosem.

4

Podajemy z nachosami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.