Sałatka z nachosami
Masz ochotę na nieoczywistą sałatkę? Jesteś w dobrym miejscu! Sałatka z nachosami sprawdzi się idealnie jeśli masz ochotę na meksykańską kuchnię w lżejszym wydaniu. Awokado, nasiona granatu, kukurydza, czerwona fasola… ta kolorowa sałatka to prawdziwa bomba antyoksydantów, witamin i składników mineralnych. A do tego jest prosta w przygotowaniu i niesamowicie smaczna – czego chcieć więcej? Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
457
kcal
Kalorie
10
g
Białko
22
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
383
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka awokado
140 g
|
7
|
łyżek nasion granatu
105 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
120 g
|
fasoli czerwonej konserwowej
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
75 g
|
miksu sałat
|
0,5
|
opakowania nachosów
60 g
|
Sos: |
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
457
kcal
Kalorie
10
g
Białko
22
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
383
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
W miseczce mieszamy składniki sosu.
2
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
3
W misce mieszamy: fasolę, kukurydzę, posiekaną cebulę, kawałki awokado, sałatę i nasiona granatu. Polewamy sosem.
4
Podajemy z nachosami.