
Sałatka z łososiem i serem kozim
Łosoś to smaczna i najczęściej lubiana ryba, którą możemy podawać jako przekąskę, element dań obiadowych oraz sałatek. Mam dla Ciebie znakomity przepis na sałatkę z łososiem, która sprawdzi się jako lekki lunch lub kolacja. Idealna do zabrania na wynos.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
391
kcal
Kalorie
14
g
Białko
26
g
Tłuszcze
29
g
Węglowodany
140
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
świeżego łososia
|
8
|
garści szpinaku baby
200 g
|
3
|
łyżki sera koziego
50 g
|
50 g
|
żurawiny suszonej
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
sos: |
|
6
|
łyżeczek oliwy z oliwek
30 g
|
0,5
|
sztuki pomarańczy
110 g
|
0,6
|
sztuki cytryny
45 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
1,5
|
łyżeczki nasion chia
10 g
|
1
|
łyżeczka musztardy dijon
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
391
kcal
Kalorie
14
g
Białko
26
g
Tłuszcze
29
g
Węglowodany
140
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z pomarańczy i cytryny, miodem, nasionami i musztardą. Wstawiamy do lodówki.
2
Łososia kroimy na kawałki.
3
W misce mieszamy szpinak, łososia, żurawinę, pokrojony w kostkę ser kozi i orzechy.
4
Całość zalewamy przygotowanym sosem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
