Sałatka z czosnkowym tofu

Sałatka z czosnkowym tofu

Czy wiesz, że tofu wcale nie musi być „mdłe” i „bez smaku…? Trzeba tylko wiedzieć, jak je przyrządzić! A nasza sałatka z czosnkowym tofu jest doskonałym dowodem na to, że da się to zrobić w sposób prosty i…obłędnie smaczny. Jak tego dokonać? Tofu wystarczy zamarynować w 3 składnikach: oliwie, czosnku i sosie sojowym. Obiecujemy, że dodatek takiego tofu sprawi, że sałatka zniknie z talerza w okamgnieniu. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z czosnkowym tofu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

381 kcal Kalorie
28 g Białko
20 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
308 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
40 g
 sałaty
10
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
85 g
0,5
sztuki pora
70 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

381 kcal Kalorie
28 g Białko
20 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
308 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tofu kroimy w małą kostkę i marynujemy z oliwą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem sojowym.

2

Zamarynowane tofu smażymy 8 minut, regularnie mieszając.

3

Warzywa myjemy i osuszamy.

4

Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki, pomidory i paprykę kroimy na małe kawałki, por kroimy w cienkie krążki.

5

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i sosem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.