Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku

Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku

100% wegański obiad z mnóstwem pełnowartościowego białka? Bardzo proszę! Nasza sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku udowadnia, że to nie tylko możliwe, ale też bardzo proste. Dodatkowy bonus? Mnóstwo witaminy C, beta-karotenu, żelaza i wapnia. Zastrzyk energii gwarantowany!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,53/5
(z 32 ocen)
Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

311 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1175 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
120 g
 ciecierzycy konserwowej
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
łyżeczka koperku świeżego
4 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
50 g
 szpinaku świeżego

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

311 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1175 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb termoobieg.

2

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy odcedzoną ciecierzycę z puszki i przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką oraz skrapiamy oliwą.

3

Przyprawione ziemniaki z ciecierzycą układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut tryb termoobieg, aż ziemniaki będą miękkie i rumiane.

4

Siekamy koperek i szczypiorek. Upieczone warzywa mieszamy ze szpinakiem, posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.