Sałatka z arbuzem, fetą i brzoskwinią

Sałatka z arbuzem, fetą i brzoskwinią

Orzeźwiający hit na lato? Wytrawne sałatki z dodatkiem owoców, czyli oryginalne połączenie smaków perfekcyjne w upalne dni. Jeśli lubisz takie zestawienia i chcesz iść za kulinarnymi trendami to nasza sałatka z arbuzem, fetą i brzoskwinią będzie strzałem w dziesiątkę! Soczysty arbuz i słodka brzoskwinia cudownie przełamują tu smak wyraziście słonej fety, a całość dopełniają jeszcze listki szpinaku i chrupiące orzechy. Do tego dressing na bazie oliwy oraz miodu, pieczywo i gotowe. Taki posiłek dostarcza mocy błonnika, polifenoli, a także beta-karotenu i witaminy C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,14/5
(z 7 ocen)
Sałatka z arbuzem, fetą i brzoskwinią
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

349 kcal Kalorie
14 g Białko
20 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
703 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
100 g
 szpinaku
1
sztuka brzoskwinii
90 g
100 g
 arbuza
0,5
sztuki sera typu feta
100 g
20 g
 orzechów włoskich
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g

Dressing:

2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżka soku z limonki
6 g
0,5
łyżeczki miodu
6 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

349 kcal Kalorie
14 g Białko
20 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
703 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pieczywo kroimy w niewielką kostkę. Podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni do zarumienienia.

2

Owoce kroimy w kostkę. Orzechy siekamy.

3

Na talerzu układamy szpinak, kawałki owoców, grzanki, orzechy i pokruszony ser.

4

W małej miseczce dokładnie mieszamy składniki dressingu (oliwę, miód sok z limonki).

5

Sałatkę przed podaniem polewamy dressingiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.