Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z pieczonych warzyw

Sałatka z pieczonych warzyw

Pożywna, pyszna, o niskim indeksie glikemicznym — taka jest nasza sałatka z pieczonych warzyw. Danie to sprawdzi się świetnie w roli śniadania, kolacji, obiadu, czy posiłku na wynos. Zalety? Super proste przygotowanie i mnóstwo witamin: między innymi beta-karotenu i witaminy C. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,03/5
(z 29 ocen)
Sałatka z pieczonych warzyw
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

470 kcal Kalorie
18 g Białko
10 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
1293 mg Sód
20 g Błonnik

Składniki
400 g
 batatów
2,5
sztuki cukinii
500 g
1,5
sztuki papryki żółtej
255 g
2
sztuki papryczki chilli
40 g
240 g
 ciecierzycy konserwowej
1
łyżeczka kminu rzymskiego
5 g
2
łyżeczki słodkiej papryki
6 g
2
łyżeczki oregano
6 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
100 g
 rukoli
2
szczypty soli
0,5 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

470 kcal Kalorie
18 g Białko
10 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
1293 mg Sód
20 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, tryb góra-dół.

2

Bataty kroimy w grube słupki, cukinię w plastry, paprykę i papryczkę w paski.

3

Odcedzamy ciecierzycę z puszki.

4

Przekładamy na blachę wszystkie warzywa i doprawiamy przyprawami, skrapiamy oliwą (połowa).

5

Pieczemy przez około 20 minut lub do momentu, aż bataty będą miękkie.

6

Warzywa podajemy z rukolą. Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.