Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)
Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

400 kcal Kalorie
22 g Białko
3 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
123 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
porcja ryżu białego
100 g
2
opakowania jogurtu skyr
300 g
2
sztuki gruszek
260 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

400 kcal Kalorie
22 g Białko
3 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
123 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odsączamy.

2

Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z jedną łyżeczką oleju i jedną łyżeczką ksylitolu na patelni przez 10 minut.

3

Ugotowany ryż łączymy z jogurtem, ksylitolem i cynamonem. Podgrzewamy w rondelku z połową gruszek, co chwilę mieszając.

4

Całość przekładamy do miseczek. Na wierzch układamy pozostałe gruszki.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?