
Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą
Szukasz idealnego połączenia smaków? Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą to jedno z tych dań, które łączy w sobie różne doznania smakowe. Orzeźwiający ananas, do tego słodka kukurydza oraz aromatyczne warzywa i przyprawy… Czy to nie brzmi pysznie?

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
407
kcal
Kalorie
7
g
Białko
9
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
311
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
1
porcja ryżu basmati
100 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
3
plastry ananasa
240 g
1
sztuka ogórka
150 g
4
sztuki selera naciowego
180 g
1
garść świeżej kolendry
1 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
3
łyżki soku z cytryny
18 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
407
kcal
Kalorie
7
g
Białko
9
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
311
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Do ugotowanego, ostudzonego ryżu dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę i sok z cytryny.
3
Ananasa, ogórka, seler naciowy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryżu.
4
Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez wegański. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
