Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą

Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą

Szukasz idealnego połączenia smaków? Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą to jedno z tych dań, które łączy w sobie różne doznania smakowe. Orzeźwiający ananas, do tego słodka kukurydza oraz aromatyczne warzywa i przyprawy… Czy to nie brzmi pysznie?

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

412 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
310 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu basmati
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
240 g
 ananasa
1
sztuka ogórka
150 g
4
łodygi selera naciowego
180 g
0,5
garści świeżej kolendry
2 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
3
łyżki soku z cytryny
18 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

412 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
310 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Do ugotowanego, ostudzonego ryżu dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę i sok z cytryny.

3

Ananasa, ogórka, seler naciowy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryżu.

4

Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez wegański. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.