Ryż z wołowiną i warzywami
Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
614
kcal
Kalorie
25
g
Białko
32
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
412
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
ryżu basmati
|
200 g
|
mielonej wołowiny
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
2
|
sztuki papryki czerwonej
340 g
|
30 g
|
szpinaku
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
614
kcal
Kalorie
25
g
Białko
32
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
412
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany imbir, czosnek i pora.
3
Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę.
4
Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem.
5
Smażymy, aż mięso będzie gotowe.
6
Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!