
Ryż z wołowiną i warzywami
Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
100 g
|
ryżu basmati
|
200 g
|
mielonej wołowiny
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
2
|
sztuki papryki czerwonej
340 g
|
30 g
|
szpinaku
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany imbir, czosnek i pora.
Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę.
Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem.
Smażymy, aż mięso będzie gotowe.
Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.